Breinperspectief is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Herstelcoaching en heeft onlangs met succes de Basisopleiding Herstelcoaching voor Letselschade afgerond via OSR Juridische opleidingen.

Breinperspectief is aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Alle bij de NOBCO aangesloten coaches onderschrijven de Internationale Ethische Code en conformeren zich aan het klachtenreglement. Breinperspectief neemt deel aan een NOBCO-intervisiegroep.

NOBCO staat voor: Professionaliseren, Excellente beroepsuitoefening, Permanente Educatie, Intervisie, Wetenschappelijk onderzoek, Uitwisseling.  Bovendien voeren zij periodiek een coachingsmonitor.

Breinperspectief is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Support (NVS).
De NVS stelt zich ten doel het toepassen van de methodiek van Supported Employment te bevorderen. Supported Employment is bij uitstek het instrument om mensen met een beperking te helpen bij het verkrijgen en behouden van een betaalde baan op de reguliere arbeidsmarkt. Professionals die werkzaam zijn in Supported Employment hebben deskundigheid opgebouwd gericht op specifieke doelgroepen.