17 apr 2024 Nieuws

Datum en tijdstip: zaterdag 20 april 2024 10:30 – 12:00
Locatie: Bibliotheek Eindhoven, De Witte Dame
Categorie: Volwassenen
Deelname is gratis

Wel even aanmelden via: Lezing: Letselschade | zaterdag 20 april 2024 | Bibliotheek Eindhoven (op-shop.nl) Scroll naar beneden en klik verder bij ‘Deelname’.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de lezing wordt u bijgepraat over wat er komt kijken bij de behandeling van een letselschade zaak. Dit begint al bij het kiezen van een belangenbehartiger. De keuze is reuze en hoe weet je nu of je de juiste persoon voor jouw zaak gevonden hebt? Er wordt om die reden eerst uitgelegd waar je op moet letten wanneer je op zoek moet naar een belangenbehartiger. Vervolgens wordt stilgestaan bij de kosten van zo’n belangenbehartiger. Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat het inschakelen van een advocaat duur is. Maar is dat wel zo?

Tot slot wordt uitgelegd hoe een letselschade zaak wordt behandeld. Dat begint bij de aansprakelijkstelling en eindigt met het regelen van de letselschade zaak. Speciale aandacht zal daarbij worden besteed aan onzichtbare klachten als gevolg van hersenletsel. Caroline is werkzaam als re-integratie en loopbaancoach en kan u hier alles over vertellen.

Over de sprekers
De sprekers zijn Daan Andries, letselschadeadvocaat bij Bewust Letselschade Advocaten te Eindhoven, en Caroline Peters van Breinperspectief.

Daan is inmiddels 15 jaar advocaat en gespecialiseerd in letsel- en overlijdensschadezaken en staat alleen slachtoffers bij. Hij staat ingeschreven bij de twee specialisatieverenigingen die er op dit gebied zijn voor advocaten, namelijk de LSA en de ASP. Ook is hij lid van Stichting LANGZS en is het kantoor aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade van de Letselschade Raad.

Caroline Peters is re-integratie adviseur en eigenaar van Breinperspectief. Een gespecialiseerd re-integratiebureau gericht op mensen die te maken krijgen met niet-aangeboren-hersenletsel. Caroline is al ruim 20 jaar actief in dit gespecialiseerde werkveld en 9 jaar met haar eigen bureau Breinperspectief. Als herstelcoach werkt zij in de letselschade-branche wanneer het gaat om mensen die als gevolg van een ongeluk te maken hebben gekregen met niet-aangeboren-hersenletsel.

Wist je dat een bibliotheekabonnement voor jeugd gratis is? Volwassenen kunnen al voor €19,- per jaar een abonnement afsluiten. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Tijdens de activiteiten van de Bibliotheek Eindhoven worden er mogelijk foto’s gemaakt, voor eventueel gebruik op social media of in gedrukte of online uitingen. Bij lezingen brengt de fotograaf met name de spreker in beeld en de ruimte als geheel. Heb je hier bezwaar tegen? Geef dit dan aan bij de fotograaf.