Zeven jaar geleden startte Caroline Peters met Breinperspectief, hét re-integratiebedrijf voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Haar aanpak bestaat uit het combineren van jarenlange werkervaring in de re-integratiebranche en het zich blijvend ontwikkelingen op de kennisgebieden NAH, whiplash en hersenschuddingen. De aanpak blijkt uiterst succesvol. Oh ja? Waaruit blijkt dat dan?
In al die jaren is er continu gewerkt met complexe dossiers plús de ingewikkelde wet- en regelgeving via het UWV. Ondanks de complexiteit én dankzij de doordachte en volhardende aanpak weet Breinperspectief steeds (de door de werkgever gevreesde) loonsanctie te voorkomen. Er staan letterlijk NUL loonsancties op de teller.
Dankzij minutieuze coördinatie en monitoring weet Breinperspectief alle partijen respectvol én kundig te ondersteunen bij het complexe en vaak langdurige proces van de re-integratie.
De vakkundige coaching van de re-integratie-kandidaat is altijd gericht op de vooraf afgesproken doelen: Opbouwen in uren en inhoud, informatie over de Wet Verbetering Poortwachter en rechten en plichten, en een toekomstbestendige, nieuwe weg vinden. Hierbij wordt altijd gebruikgemaakt van een sterk netwerk en samenwerkingspartners, ruim voldoende coachingsskills en een gezond stel hersens om op alle niveaus te kunnen communiceren en te werken
En last but not least (en zeer effectief): De Menselijke Benadering : voor zowel de zieke werknemer met hersenletsel als voor zijn werkgever of opdrachtgever. Deze werkwijze helpt steevast om het traject vloeiend te laten verlopen. Simpel gesteld wellicht, maar zeer doeltreffend. Laten we vooral niet vergeten dat er een mens achter de ziekte zit.