header

Netwerken werkt

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te netwerken! Re-integratiekandidaten hebben daar voordeel bij omdat zij via die weg nieuwe perspectieven vinden. Breinperspectief is onderdeel van het Nijmeegse PCS netwerk: een initiatief van de Maartenskliniek, vertegenwoordigd door gespecialiseerd verpleegkundige Bart van Oosteren samen met gespecialiseerd ergotherapeute Yvon Laauwen van Motyf.
Dit netwerk groeit en inmiddels nemen 12 specialisten deel: fysiotherapeuten, ergotherapeuten, neuro-psycholoog, psycholoog, manueel therapeuten, osteopaat, voedingsspecialist, acupuncturist, chiropracter en Breinperspectief als re-integratiespecialist. Inmiddels is er een samenwerking met de neurologen van het CWZ ziekenhuis. Doel is om PCS-patiënten (vaak met de diagnoses hersenschudding, whiplash, licht traumatisch hersenletsel) toegang te bieden tot een loket en zo de juiste behandeling en begeleiding te geven om daarmee vertraging in herstel te voorkomen.

Nog een vorm van netwerken: Breinperspectief heeft onlangs een presentatie gegeven bij Café Brein in Eindhoven met als onderwerp: Niet Aangeboren Hersenletsel en Re-integratie. De presentatie is voorbereid in samenspraak met de organisatie van Café Brein. Zo konden we de inhoud afstemmen op de gasten in de zaal. Onderwerpen en vragen die aan bod kwamen, waren: werk is belangrijk en betekenisvol, er waren veel vragen over re-integratie en over hoe de weg vinden in het oerwoud van regelgeving en over hoe omgaan met de NAH klachten. De onderlinge interactie leverde ook veel energie op.

Caroline: “Ik vond het een zinvolle avond en fijn om te mogen doen. De vragen die ik kreeg, waren heel herkenbaar. Daarnaast was het een mooi moment om kennis te delen en nieuwe contacten op te doen.”

Wat is NAH
Job carving

Jobcarving biedt perspectief op een functie aangepast bij uw capaciteiten en talenten. Daarmee kunnen er kansen ontstaan bij een bedrijf om aan het werk te blijven. Het optimaliseren van de bedrijfsomstandigheden zodanig dat u kunt blijven werken. Dat is voor werkgever en werknemer: win-win.

>
Niet aangeboren hersenletsel - klachten gerelateerd aan NAH

Job Carving Jobcarving biedt perspectief op een functie aangepast bij uw capaciteiten en talenten. Daarmee kunnen er kansen ontstaan bij een bedrijf om aan het werk te blijven. Het optimaliseren van de bedrijfsomstandigheden zodanig dat u kunt blijven werken. Dat is voor werkgever en werknemer: win-win.

>